Divinity: Original Sin II – Definitive Edition

Posted by

Extra.

Am scris 90% din articol acum mai bine de doi ani de zile. Mă pregăteam bucuros de un nou Nivelul 2. O chemarea la arme care, din păcate, nu a mai venit. În tot acest răstimp am jucat multe alte titluri bune, câteva alese chiar GOTY de site-urile de specialitate, iar Original Sin 2 a rămas cea mai puternică experiență ludică dintre toate. Mă bucur că pot să-l folosesc ca piatră de temelie.  

Am urmărit cam tot ce a întreprins Larian Studios în ultimi ani și am ajuns să-i respect enorm, sper să nu cadă de acolo ca cei de la CD Projekt. Inițial Original Sin 2 a avut multe bug-uri, dar nu s-au lăsat până nu l-au adus aproape de perfecțiune. Sute de patch-uri, update-uri, modificări și chiar și DLC-uri gratuite, au curs lună de lună. Dacă mi-aș face curaj și l-aș relua acum aș descoperi un joc mult diferit, cel mai probabil mai bun, cu zeci de noi opțiuni, obiecte, rețete, mai multă flexibilitate în acțiuni și interacțiuni, adăugiri cosmetice – fețe, freze și grimase, chiar și extra quest-uri.

Cum arată Divinity:OS 2 cu toate detaliile la maxim @ 3620×1526 (21:9)? Click dreapta pe imagine și Loop pentru o buclă vizuală aproape perfectă. (Nu vrea să pornească direct în HD (aș vrea chiar 4K). Mă mai gândesc.)

Separat, până mai ieri, au portat și re-lansat jocul pentru PS4, XB1, macOS și, incredibil, Switch și iOS. După care le-au optimizat cât s-au priceput și au implementat chiar și salvări cross-platform între PC și Switch sau PC și iOS – dacă aveți versiunea de Steam a jocului, puteți continua joaca de unde ați rămas pe Switch sau pe iPad și invers. Nu gratuit, bineînțeles, jocul trebuie cumpărat din nou, dar, oricum, deosebit de impresionant pentru un titlu de astfel de dimensiuni și complexitate.

Baldur’s Gate 3 nu putea nimeri într-o casă mai bună și devine, implicit, unul din cele mai anticipate titluri ale anului următor. Sunt un pic supărat pe Lariani, pentru că au renunțat la sistemul de luptă în timp real cu pauză, dar restul… vedeți și singuri…

Subscribe
Notify of
1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments