Switch OLED – după 3 luni de utilizare (update – joaca în doi)

Posted by

A treia surpriză plăcută a fost standul multilateral dezvoltat. Știu, în articolul anterior spuneam că stativul cu care vine originalul Switch își face treaba cu brio. Recunosc însă că nu am realizat cât de mult poate înlesni joaca un stand de calitate, poate și pentru că nu am avut până acum niciun alt gadget dotat corespunzător. Pare că acum orice plan poate fi atacat. Cotiera unui fotoliu? Propriile picioare? O creangă de copac? Nicio problemă. Cum schimbarea unghiului mecanismului necesită mai multă forță decât e necesar, sau de cât îmi imaginam, am folosit stativul și ca un deget opozabil și am reușit să agăț cu brio consola pe marginea unui dulap deschis sau de elementul unui calorifer. E ironic că acum poți așeza oriunde Switch-ul, în unghiuri ideale de vizionare, deși noul ecran nu are nevoie de o poziționare perfectă, mai ales prin comparație cu modelele clasice unde imaginea se degradează mult mai mult și mai rapid cu cât te uiți mai strâmb la ele.

Bonus. Pentru că standul este aproape la fel de lung ca și consola, odată deschis la 90 de grade, permite așezarea Switch-ului și pe verticală, ceea ce face Flip Grip-ul aproape redundant, mai ales dacă-ți place să joci cu Joy-Con-urile detașate.

Deși dimensiunile exterioare nu sunt exact aceleași, am descoperit cu bucurie ca toate accesoriile pe care le-am cumpărat au rămas compatibile. Chiar și dock-ul clasic sau foliile transparente pot fi folosite (am aplicat una până au venit cele cu conturul perfect).

A patra surpriză plăcută a fost wireless-ul îmbunătățit. Cele 2 meciuri din 10 care se duceau pe apa sâmbetei datorită deconectărilor au dispărut, indiferent de colțu’ în care mă aflu în casă. Din ce am descoperit, N. nu a schimbat cipul ci doar a supradimensionat antenele care acum se desfășoară pe partea exterioară a paravanului care protejează circuitele. Lângă stabilitate, utilizatorii reportează chiar și o viteza mărită de download și upload.

Viteze mai mari, dar care rămân mici indiferent de cât de capabilă e rețeaua, abonamentul, sau tipul de conexiune – wireless sau cu cablu. Apreciez stabilitatea oferită de portul de rețea inclus acum în dock, iar cum m-am încăpățânat să cumpăr majoritatea jocurilor pe suport fizic, sunt oarecum indiferent relativ la timpii de descărcare – jocurile rar au oricum mai mult de 5GB. Rămâne însă penibil și deja stereotipic, cum Nintendo nu reușește în 2021 să adauge un port care să depășească o viteză de download mai mare de 160 de Mb/s (cu b mic – deci 160/8 = 20 MB/s).

Alte plusuri?

Dock-ul nu mai arată și sună ca o cutie ieftină de plastic. E totuși alb, în contrast cu tot ce am in centrul multimedia. Iar albul ăsta… inițial nu mi-a plăcut pentru că face toate materialele pe care le acoperă să semene cu întrerupătoarele de lumină pe care le aveam pe timpuri. Încet-încet, am trecut peste și am început să îndrăgesc Joy-Con-urile, dar acum că mă uit la ele parcă iar mă apucă. În minus, Nintendo tot nu le-a modificat și în timp o să aibă aceleași probleme ca și celelalte (vedeți pe larg aici). Negre, ca o continuare naturală a consolei ar fi fost atât de sexy.

Nintendo jură că și difuzoarele sunt acum mai boxe, dar sincer nu cred că volumul Switch-ului a trecut vreodată de jumătate. Ca și adult, când ridic consola din dock, mai ales în deplasare, încerc să fiu cât mai discret. În niciun caz nu încerc să atrag privirile celorlalți cu un Korobeiniki sau „It’s ă me, Mario!” Rămân la părerea că vechiul Honor 9 (un device mult mai slim, lansat în 2017) al soției sună și umple camera mai bine.

Bateria rezistă acum 5 ore (până la 9) indiferent de cât de pretențios este jocul ales. Un upgrade substanțial pentru cei care au cumpărat modelul original, care, cel mai probabil, după sute de cicluri, o să înceapă să vă surprindă cu „Low Battery” chiar și după doar 2 ore de joacă intensă.

Și 64GB în loc de 32, expandabili, ca de obicei, la cât te lasă portofelul cu ajutorul un card MicroSD
Cui i se adresează OLED-ul?

Celor care preferă joaca în deplasare, îndrăgesc panoplia de titluri Nintendo și nu au cumpărat până acum un alt Switch.

Celor care au versiunea inițială a consolei, nu-i interesează Homebrew-ul, dar simt că au nevoie de o baterie și/sau de un ecran mai capabil. Văd că V1 încă se vinde în continuare cu peste 150 de Euro pe Ebay. 200+ dacă adăugați câteva accesorii și jocuri.
Cui nu i se adresează OLED-ul?

Celor care au deja un Switch, dar preferă joaca pe TV.

Celor care au versiunea 2 a consolei și consideră că ecranul e arhisuficient pentru nevoile lor.

Celor care vor să joace în deplasare, dar sunt indiferenți în fața titlurilor exclusive ale platformei. Deck-ul celor de la Steam oferă mai mult și pare că se lansează luna asta. Oare cât de e lung timpul de așteptare dacă comanzi unul acum? Mai bine de un an?

Părinților care vor să le facă un cadou extraordinar copiilor lor. Switch-ul clasic este mai ieftin și mai rezistent. Ecranul OLED-ului este făcut din sticlă, comparativ cu plasticul tare folosit până acum. Versiunea Lite este mai ieftină și discutabil chiar mai robustă, iar în plus nu lasă prichindeii să ocupe televizorul.
<<<1 2
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments